Magnettäcke gör så här:

Magnettäcke användningssätt:
Uncab Magnettäcke är framtaget i första hand för korttidsbehandlingar efter ansträngningar.
Även andra former av behandlingar med magnettäcket förekommer.
Exempel på sådana är konvalescentvård och vid rehabiliteringsträning. 

Vid magnetterapi är det nödvändigt att individualisera behandlingstiderna. Vi håller oss uppdaterade med de senaste forskningsrapporterna jämte våra egna studier. Även lokal behandling påverkar hela kroppen, d.v.s. distalt. Magneter påverkar även hela akupunktursystemet. 
Hästar behandlas lämpligast när djuret inte är i rörelse.

Observera hästen noga under den första tiden i varje ny behandlingsperiod. Börja första behandlingen i en ny period med en kortare tid, exempelvis 10 minuter. Öka sedan successivt. Normal behandlingstid efter ansträngning är 1 timme.
Ett uppehåll är att rekommendera efter några dagar, för att kroppens egna system själva skall fortsätta att aktiveras utan yttre påverkan.Avbryt behandlingen om negativa effekter uppstår, kontakta veterinär.

För bästa resultatförbättring på lång sikt för de hästar som är igång rekommenderar vi magnetbehandling efter träning. För att öka djurets kapaciteter skall dagsformen avgöra ansträngningen i träningspasset. Dagsformen känner man bäst om djuret är obehandlat före träningspasset.

Vid tävling är det däremot annorlunda, men följ gällande tävlingsreglemente för aktuell disciplin.

Uncab Magnettäcke med Mag-magnet har påverkat det stora flertalet kundhästar så starkt att vi avråder att använda vårt Magnettäcke under transport.

Tllbaka till Magnetprodukter

Ansvarig: Gunnar Öberg, Uncab       Tel. 042-219595          info@uncab.se    Januari 2006