Uncas Stretchas Uncas Stretchas Uncas Stretchas Uncas Stretchas Uncas Stretchas Uncas hösten 2004, 31 år gammal.

Magnettäcke Historik

Magnetbehandlingar har funnits i flera tusen år enligt historiker. Det är framförallt i Kina, Egypten och Indien som man funnit bevis för detta.Hur länge magnettäcken till hästar har funnits har jag ingen aning om men jag vet att när jag började med att träna hästar på 80-talets slut fanns de att köpa i Sverige. Jag var intresserad av dessa täcken men kunde inte som ingenjör förstå varför de var så dyra. Kundpriset låg på ca 12000 kr på den tiden. Jag tog reda på att det var vanliga magneter som användes och priset för sådana magneter är inte sensationellt högt idag. Stjärnan i produktutvecklingsteamet, Uncas, föddes 1973, han är en valack efter Unesco o Gaspari. Jag köpte Uncas med hosta och ryggproblem för en symbolisk summa år 1988. Genom alla åren tillsammans har han visat mig tillrätta när jag provar nya träningsmetoder och behandlingsprodukter. Han har förvånat ett antal hästmänniskor och gör det fortfarande.

När han var 18 år startade jag honom i en 50 km distanstävling, Göingeritten, för att jag hade uppfattningen att han skulle tycka om att arbeta under ett långt pass. Jag sprang själv vid sidan om honom under ca 20 km under tävlingen för att underlätta för hans tidigare svaga rygg. Veterinärerna vid den obligatorisk veterinärbesiktning efter målgången sade att han var den äldste hästen men låg i topp vad beträffar konditionen med 48 i puls direkt efter målgång, 8 mer än hans dåvarande vilopuls. Snitthastigheten var över 12 km/tim och godkänd utan anmärkning vid efterbesiktningen.Ett annat tillfälle när han har förvånat veterinärer är när han som 25 åring åter hoppade 140 cm på träningar efter att ha skulle ha blivit utdömd av en landslagsmeriterad veterinär två år tidigare för att korsbanden var av i ett knä.Kommentaren jag fick efter hans comeback var ”Det är en konstig häst Du har”. Jag skriver ner dessa händelser för att visa Er det är inte så svårt att emellanåt göra det omöjliga, det tar bara lite tid och kräver kunskap och erfarenhet.Mirakel kräver däremot ytterligare en sak, nämligen tur. 

När jag bestämde mig för att själv börja tillverka magnetprodukter till Uncas för att kunna optimera träning och behandling av honom förstod jag att jag kom fortare fram om jag tog hjälp av många duktiga terapeuter från början.Jag började med att köpa benreflexer på lantmännen i Ängelholm och stoppade därefter i magneter i dessa.Första steget mot det magnettäcke vi idag tillverkar och säljer togs år 2000.Jag köpte ett antal meter vitt sadelgjordsband av en god vän och berättade att jag skulle göra en ”sele” i delar med kardborrfastsättningar. På denna sele skull sedan magneter kunna fästas så att effekten av olika magnetplacering kunde observeras.Denna sele började säljas 4 år senare. Erfarenheterna från behandlingar med denna sele under 5 års tid på ”omöjliga” behandlingsfall samt elithästar har resulterat i utformningen av Uncabs magnettäcke. Till min hjälp vid produktutvecklingsarbetet har jag förutom hästen Uncas genom åren haft ett team av kunniga människor.Kunskaper och erfarenheter har insamlats allt från laserterapeuter till hästägare som haft hästar som inte fått hjälp att bli av med sina problem.  

Min förhoppning är nu att övriga tillverkare av magnetprodukter till djur breddar sina kunskaper om djurens rörelseapparat och därefter inser att magnetbehandling skall ske på både djurets översida och undersida.Tittar man på den österländska medicinkunskapen så inser man snart att det finns mycket viktiga meridianlinjer på djurens undersida.Som det är idag finns det magnettäcken på marknaden som har magneter som är placerade endast på hästens överlinje.Det är sålunda självklart att det blir en kraftig obalans i behandlingen av rygg/magmuskulaturen, genom att ryggen får lokal behandling, vilket inte magen får. Jag önskar att alla tillverkare av magnettäcken på sikt ändrar sina produkter så att djuren får mer balanserade magnetbehandlingar genom magnettäcken. Vi erbjuder idag världens första magnettäcken som behandlar både mage och rygg.

Försäljning: För att så många hästägare som möjligt skall ha råd med ett Magnettäcke med Magmagnet har vi valt att sälja Uncab Magnettäcket utan mellanhänder i Sverige.
Detta har inneburit att vi under de två senaste åren har sålt ett stort antal kompletta magnettäcken till ett pris som ligger 1600 kronor lägre än Sveriges näst bästa magnettäcke. Vårt magnetäcke rekommenderas bland annat av Jeanette Prah, Uncabs skickligaste medarbetar i utvecklingsarbetet. Jeanette är terapeuth med bland annat kvantmedicin som specialitet, dessutom travtränare till professionen.

Ansvarig: Gunnar Öberg, Uncab

 Tel. 042-219595      info@uncab.se        Juni 2008