Erfarenheter  från magnetbehandlingar med Uncab magnetprodukter 

Syftet med denna skrift är att kunna sprida erfarenheter av magnetbehandlingar

I denna samling av erfarenheter ges inga förklaringar till varför och hur effekterna av behandlingarna har uppstått.

 Värmereaktioner för djur efter tidsbegränsad magnetbehandling har registrerats med hjälp av en ”värmekamera”. Resultaten från dessa studier är redovisade på planscher efter varje behandlingsavsnitt.Materialet i denna undersökning är av den storleksordningen att varje presentation skall ses som ett enskilt fall och ger därför ingen generell bild av magnetbehandlingars effekter.   
Varje individ är unik och dess tillstånd växlar ständigt,detta bör man tänka på vid behandlingar av djur. 

Helsingborg Maj år 2003  Gunnar Öberg

 

Nackmagnetbehandlingar på Hund

 

Innehällsförteckning

Andningssvårigheter

Bakbensproblem

Nacksmärtor 

Pålagringar, slitna ledband bak bl. a. 

Stum muskulatur 

Välbefinnande 

Åldersrelaterad svaghet

 

Andningssvårigheter                    Skots   hjorthund  Inga-Britt Bergström

En   skotsk hjort hund Dee Dee, som vid magnetbehandlingens början var 9,5 år hade   stora andningssvårigheter. Den kunde inte gå med matte under promenader utan   att den var tvungen at stanna med jämna mellanrum för att hämta andan. Av   någon outredd anledning hade hunden kraftigt nedsatt lungfunktion och   medicinerades var annan dag. När Dee Dee fick Nack-Magneten på sig andra   gången gick den iväg till sin favoritsovplats och såg ut att njuta av   behandlingen.

Det   var en kombination av distanshealing och magnetterapi, tre gånger 10 min per   dag, som först förändrade andningsrytmen under vila. Nästa påtagliga   förbättring var att hunden inte behövde stanna lika ofta under promenader.

Efter   tre månader minimerades distanshealingen och Dee Dee´s behandling består av   behandöling med Nack-Magnet några gånger i veckan. Medicineringen har   minskats till hälften, var fjärde dag.

Hjorthunden   Dee Dee skuttar omkring och leker med sina två kompisar, som även de är av   rasen skots hjorthund, på ett sätt som hon gjort tidigare i livet.

 

  

Bakbensproblem                                    arbetande Bordercollie

En   arbetande vallhund av rasen Bordercollie hade problem med bakbenen, samt att   den hade blivit något olydig fick en Nack-Magnet. Redan efter en behandling   på ca 15 minuter såg ägaren att hunden dagen efter behandlingen arbetade mer   problemfritt med sitt vallande av kreatur. Hunden behandlades endast under   två veckor med upp till 2 timmar per gång. Hunden har nu med glädje arbetat   under sex månader och har varit mjuk och smidig i sin kropp.

  

 

Nacksmärtor Eikica Greyhounds i Danmark  Hanne   Böckhaus   004554876006

Hunduppfödaren   Hanne har märkt att hundar med nacksmärtor får lindring genom behandling med   Nack-Magneten.
 

 

Nackstelhet Saba, spansk vinthund (Podingo)  Leif Knudsen   004598269676

Saba   har sammantryckta kotor och på grund av detta haft stel nacke. Hunden har   gått på akupunkturbehandlingar ibland. Efter 10 minuter med en Nack-Magnet   noterades redan vid första behandlingen att hunden rörde sig snabbt och   obehindrat med huvudet åt både höger och vänster. Eftersom hunden befann sig   på en utställningsplats (i Wilhelmsborg Danmark) och det hela tiden var   hundar i rörelse runt omkring den behandlade hunden, fanns det hela tiden   anledning för denna att vrida på huvudet. Hunden får lindring genom   magnetbehandlingar men problemen återkommer.  

 

 

Pålagringar i bakknän,   slitna ledband bak bl. a.   Zacke 8 år  Gordonzetter

                                                                    Jimmie Lindström 08-508 549 63

Zacke   har pålagringar på bakknän samt slitna leband bak bl.a. Hunden rör sig stelt.

Zacke   värmefotograferas 26/2 år 2003 se Plansch 2 och därefter behandlas den med en   Nack-Magnet ett par gånger i veckan under 5 veckor.

Zacke   värmefotograferas 31/3 år 2003 se Plansch 3:1 och 3:2. Hunden är den 31/3 så   mycket bättre att det inte finns så stora fel på honom längre. Han har blivit   markant mycket piggare och gladare.

 
 

Stum muskulatur                                      Schäferhund

Genom   att ha en Nack-Magnet på denna schäferhund under 15 minuter i början av   behandlingen har hunden blivit mycket rörligare. Ägaren har själv provat sig   fram till lämpliga behandlingstider för hunden.

  

 

Trafikskada               Basenjihunden   Chippy 2 år        Gunilla 040-443573

Hunden Chippy har varit med om en trafikolycka och   har haft nervskador. Ägarna har låtit hunden simträna och även behandlat den   med akupunktur. Skadan satt i vänster framben.  Hunden var riktigt överkörd eftersom ägaren   såg spår efter bildäck på hundens vänstra skuldra efter olyckan. Chippy  gick    på knogen, den sträckte inte ut klorna och landade inte på trampdynan.   Chippy hade nästan ingen muskulatur från armbågen och uppåt efter tre veckors   konvalesens. Chippy hade full rörlighet i benet när ägaren böjde det på den   liggande hunden. Skulderbladet var mest skadat i trafikolyckan.

Ägaren fick en Nack-Magnet och ett förslag till   behandlingsprogram för att testa om magneten skulle kunna läka skadorna.

Hunden hade magneten på ca 3x 20 minuter per dag   under två dagar men utan resultat.

Efter 5 dagar har Chippy stått på det skadade   benet.

Efter 11 dagar tog Chippy 23 steg och verkade bli   trött av det.

Efter 3 veckor har Chippy gått ca 60 % på sitt   skadade ben.

På kvällarna när hon låg i soffan hade ägaren en   Elastisk Ben-Magnet på det skadade benet.

Ett   par månader efter magnetbehandlingen påbörjades leker Chippy obehindrat med   de andra hundarna.

  

 

Trafikskada                                        Schäferhund

Schäfern   som varit påkörd på bakdelen rörde sig långsamt och stod gärna still på   gården även när det kom någon in på gården med bil.

Efter   att hunden hade fått behandling med en Nack-Magnet blev hunden rörligare och   sprang gärna fram till bilar som kom in på gården.

 

Välbefinnande                                        Greyhound 12 år

Hunden är en    före detta tävlingshund har varit stel tidigare.

Han   har fått en Magnet-Matta som han lägger sig på.  Man kan höra ett ljud som vittnar om   välbefinnande när han har lagt sig till rätta. Ägaren menar att han njuter   riktigt när han somnar och sover i flera timmar på mattan.

 

Åldersrelaterad svaghet                        St Bernadshund  tik 8 år

Hunden   hade börjat visa trötthet vid promenader. Hunden fick ha en Nack-Magnet på   sig 15 minuter under tre kvällar, och sedan märktes det en markant skillnad i   hundens aktivitet. Under promenader började den till och med springa efter   pinnar som hundkompisen, en blandrashund, älskade att göra. Ägaren utarbetade   ett behandlingsschema lämpligt för denna hunden.

Den   har Nack-Magneten på sig ungefär var tredje natt beroende på hur ägaren  upplever behovet. 
 

 

Åldersrelaterad svaghet                         Blandrashund

Hunden   slutade att hoppa in i personbilen. Den ville bli upplyft. Med en Nack-Magnet   på under ca 20 minuter under några kvällar började de hoppa in i bilen igen   som den alltid har gjort. 

 

 

Åldersrelaterad svaghet                  Dalmatinertik Fifi 13   år        Gunilla 040-443573

Fifi   äges av uppfödaren Gunilla Frithiof ägare till kenneln Taste of Africa

Fifi   har blivit piggare och mer rörlig sedan hon fått en Nack-Magnet.  Fifi har även tillgång till en Magnet-Matta   som hon själv kan välja att lägga sig på när hon så önskar. Ett bevis så gott   som något att hundar kan känna ett ökat välbefinnande när de ligger på en   Magnet-Matta är följande historia. Gunilla har byggt en träställning i form   av två terrasser. På dessa 30 cm respektive 60 cm höga terrasser har Gunilla   lagt Bia-bäddar. Syftet med detta bygge var att ge hundarna möjlighet att   ligga högre samt att unghundarna skulle kunna ha bygget som en koja. Gunilla   lade en Magnet-Matta på den översta Bia-Bädden. Det har nu visat sig att Fifi   kravlar sig upp på den 60 cm höga terassen för att kunna ligga på   Magnet-Mattan däruppe när hon har behov av det. 

 

 

Åldersrelaterad svaghet                 Varghunden Tracy 10 år       Gunilla 040-443573

Varghunden Tracy väger 75 kg, hade problem med   hjärtat, hostade, var allmänt slö.

Men efter en nackmagnetbehandling 10 min 1:a   dagen, 15 min 2:a dagen och 15 min 3:dje dagen hostade den inte längre,den   började självmant leka med valpen och går åter med på långpromenader.

 

Erfarenheter av magnetbehandlingar HÄST med magnetprodukter.
År 2006-

Gunnar Öberg, Uncab

 

 

  

 

VÄRMEFOTO

 

 

Plansch   1 Hund

Inga   kända skador..                                                    

Gordon   1 år, Blandras bl.a. terrier

 

 

Plansch   2 Hund

Pålagringar   i bakknän och slitna ledband bak bl.a.

Zacke ca 8 år,   Gordonsetter  26/2  år 2003

 

 

Plansch   3:1 Hund

Efter   5 veckors behandling med Nack-Magnet.

Zacke ca 8 år,   Gordonsetter  31/3  år 2003

 

 

Plansch   3:2 Hund

Efter   5 veckors behandling med Nack-Magnet.

Zacke ca 8 år,   Gordonsetter  31/3  år 2003